Stenströms skjortor

 

Stenströms är kanske Sveriges mest välkända tillverkare av kvalitetsskjortor och accessoarer för män. Med tiden har företagets utbud ökat och numera erbjuder de även stickade plagg, damblusar, boxershorts och slipsar. Med sin stora produktion och breda utbud har Stenströms skjortor blivit en favorit i både formella som informella sammanhang.

Historien bakom

Företagets bana tar sin början i slutet av 1800-talet med skräddaren August Stenström. Verksam i Helsingborg var han en av stadens mest välkända skjorttillverkare och med tiden blev han så belastad att han såg sig tvungen att bygga en fabrik och sätta fler människor i arbete. År 1912 hade fabriken vuxit till 140 anställda och Skandinaviens största skjortfabrik var ett faktum.
Allt sedan dess har Stenströms expanderat i både Sverige men även internationellt och numera är det en välkänd skjorttillverkare där kunden vet att kvalitet, och inte kvantitet, sätts i fokus. Faktum är att de flesta sömnadsmomenten fortfarande görs för hand av Stenströms kunniga arbetare. Det tar hela 60 arbetsmoment att ta fram en av Stenströms skjortor och bara kragen tar 25 olika steg i anspråk för att få fram den särskilda känslan en skjorta från Stenströms för med sig.
Med detta sagt är det inte konstigt att företagets skjortor är kända för sin kvalitet och hållbarhet, år ut och år in.

Stenströms skjorta unik

 

De skjortor som tas fram i Stenströms fabrik är verkligen Beautiful young woman standing on field and leaning on roll bale of straw. She contentedly looking into the camera. Shallow DOF. Shooting with the Canon EOS 5D Mark II.något alldeles extra. Varje skjorta består av 23 noggrant utskurna delar som sys ihop med oerhörd precision. Med de 60 olika momenten och hela fem kritiska kontrollstationer säkerställs skjortornas kvalitet och hållbarhet.

Till och med knapphålen ses över med enorm precision, där varje hål sys med 66 stygn och tar 82 cm tråd i anspråk. Mestadels är knapparna handgjorda i äkta pärlemor som ger extra lyster och hållbarhet till en annars ömtålig del av skjortan. Därför är de också fastsydda i två separata steg med lindad hals, något som bidrar till hållfastheten.

En skjorta för alla tillfällen

Stenströms skjortor är i allra högsta grad framtagna för den moderna mannen, vilket tillfälle denne än befinner sig i. Vare sig du ska på en formell middag, på väg till ett möte på kontoret eller ska iväg till landet över helgen så kan du vara säker på att Stenströms har en skjorta för varje tillfälle.

Reply

mts_wordx