Eton skjortor

 

Eton är idag en av de mest välkända skjorttillverkarna i Sverige, som genom sina kvalitetsmässigt tillverkade produkter har nått internationellt kändisskap. Ursprungligen grundades företaget år 1928 i Gånghester av paret David och Annie Pettersson, och till en början sydde de klänningar till framförallt vänner och grannar. Med depressionens frammarsch tvingades de ändra verksamheten och de kom att med tiden istället fokusera på att tillverka herrskjortor – något som skulle visa sig vara ett lyckokast.

Effektiviserad produktion

Portrait of a handsome man wearing suit

En av de revolutionerande hemligheterna som kom att definiera Etons produktion var sättet de sydde sina skjortor på. Istället för att en sömmerska sydde hela skjortan så delade de upp tillverkningen så att en person sydde kragen, en sydde manschetterna och så vidare. På så vis sparade de värdefull tid och arbetarna blev specialister i sitt område.
Med anledning av skjortans växande popularitet lät Eton bygga en fabrik under 50-talet, förlagd just i Gånghester. Rune och Arne Davidson, grundarnas söner, hade precis döpt företaget till just Eton då de under sina resor på jakt efter de bästa skjorttygerna hamnade i den lilla staden med samma namn. De tyckte namnet klingade bra och tillsammans tar de fram ett nytt plagg, “The Eton Shirt”.

Eton idag

Eton är idag mycket mer än sina skjortor, även om det fortfarande är deras specialområden. Numera tar de även fram accessoarer som slipsar, bröstnäsdukar och manschettknappar, något som såklart förhöjer kundens upplevelse av varumärket som professionellt. Med en enastående internationell expansion har företaget etablerat sig i världens metropoler och ses idag som en av de mer självklara kvalitetstillverkarna när det gäller just skjortor. Ett rejält fokus på kvalitetstyger från de bästa tygtillverkarna, öga för detaljer och en förmåga att se kommande trender gör att Eton är högst konkurrenskraftiga på marknaden. Och med en fot i sin tradition blickar företaget framåt för att utröna vad framtidens man efterfrågar.

Reply

mts_wordx