Skjortor herr

 

Herrskjortan är en riktig “stapelvara”. Alla män bör åtminstone äga ett par skjortor för olika tillfällen och även om de flesta kanske inte arbetar i formella sammanhang så är det inte fel att äga exempelvis en vit skjorta, om så för de högtidliga tillfällena som giftermål eller finare fester.
Är man på väg att förnya skjortgarderoben kan det vara bra att tänka i termer av när man ska använda dem. Utgå från vad det är du gör om dagarna. Arbetar du på kontor där en vit eller ljusblå skjorta med klassisk krage påbjuds, eller är din arbetsplats mer ledig där du har större frihet att till exempel bära en avslappnad oxfordskjorta?

Aldrig felklädd

Med dessa riktlinjer kan du sedan bygga din skjortgarderob, och även om du inte dagligen bär skjorta så är det ett väldigt användbart plagg att äga, och du riskerar inte heller att vara “felklädd”. En snygg skjorta är med andra ord alltid rätt – se bara till att köpa rätt sorts skjorta till rätt sorts tillfälle.

Detaljrikt

Young businessman tearing his shirt off isolated on gray background with copy space

Vi gick tidigare igenom skjortans historia och hur den har kommit att utvecklats dit den är idag, och även om dagens arbetsplats eller liv i allmänhet inte kräver samma strikta klädkoder, så står plagget starkt som en självklar del i mannens garderob. Numera är det inte ovanligt att skjortorna har detaljer eller är i färger som tidigare skulle ha varit helt omöjliga – stående inslag är ofta knappar eller kragar i kontrasterande färger, kortärmade skjortor eller skjortor med enkelmanschett. Då avsaknaden av klädkoder inte tvingar bäraren att ha på sig ett bestämt plagg finns det stor frihet att bära i stort sett vilken skjorta som helst – med hawaiiskjortan som möjligt undantag!

Obegränsade möjligheter

Med andra ord finns det för dig som man stora möjligheter att själv utveckla en egen stil där du inte är bunden av gamla regler. Så ta dig ut på nätet och bekanta dig med den uppsjö av skjortor som finns tillgängliga!

Reply

mts_wordx