Slim fit skjortor

 

Idag finns det en uppsjö av passformer att välja mellan, och det som kan göra saker och ting än mer komplicerat är det faktum att olika varumärken har olika, individuella passformer som inte följer en bestämd standard, oavsett märke. Då kan det vara bra att gå efter vad det är för sorts skjorta man tror passar en kroppsform, varav slim fit är en av de senaste passformerna på marknaden.

Ändrade ideal

 

För när idealen om hur en skjorta nu ska sitta ändras så har det exempelvis tillkommit en passform – slim fit. Nu Portrait of a young serious man in red t-shirt over gray backgroundär det inte längre självklart att man ska ha sin skjorta instoppad i byxorna, utan det kan lika gärna vara helt okej att ha den utanför, beroende på sammanhang förstås. Detta betyder att det ställer helt andra krav på hur skjortan sitter på kroppen, i och med att byxorna nu inte håller den på plats. Därför är just slim fit-passformen så användbar, där den följsamt går efter kroppens linjer, beroende på kroppstyp. Dess popularitet kan också ha att göra med att man helt enkelt föredrar att ha sin skjorta lite mer åtsittande.

Kort och gott kan man säga att slim fit är en perfekt passform för de med lite smalare kroppshydda, som ger en lite mer modern tolkning av det annars så traditionella plagget.

 

Reply

mts_wordx