Linneskjorta

 

Få skjortor andas så mycket sommar och värme som linneskjortan. Skjortans mångsidighet gör att du både kan bära den struken under kostymen men även mer skrynklig till dina badbyxor, beroende på vilket sammanhang du befinner dig i. Vanligtvis associerar vi linneskjortan med avslappnade tillfällen som på semester på varmare breddgrader i ett button down-utförande, men den kan även fungera med en mer formell cutaway-krage till kostymen. Tänk dock på att kostymen i det fallet gärna får vara i linje med linneskjortans formalitetsgrad, vilket gör att den med dess grövre och skrynkliga karaktär passar bäst till exempelvis en bomulls- eller linnekostym.

 

Smiling men sitting on sofa using laptop.

Perfekt vid lediga tillfällen

Linneskjortan gör sig nog ändå allra bäst vid de mer lediga tillfällena. Till skillnad från den mer strikta bomullsskjortan är linneskjortan grov i sin struktur, som tillsammans med dess skrynkliga karaktär gör sig riktigt bra sommartid till exempelvis ett par shorts och loafers. Med fördel kan du välja en lite vidare passform, då det gör sig bra vid de avslappnade tillfällena du använder den.

Acceptera skrynklorna

Det är ju ett välkänt faktum att linnetyget helt enkelt är skrynkligt till sin natur. Därmed är det också något som du bör uppskatta om du vill investera i en sådan skjorta. Men vi vill påstå att det är just detta som gör linneskjortan till ett så ikoniskt plagg. Det hör på sätt och vis sommaren till och ger karaktär till en outfit tillsammans med chinosen eller jeansen. Kort och gott är linneskjortan en riktig klassiker som svalkar under de där riktigt varma dagarna.

Reply

mts_wordx