Oxford skjorta

 

 

 

Oxfordskjortan är den lediga, men välklädde, mannens kanske allra bästa alternativ. Namnet kommer från Shot of a handsome designer smiling at the cameraden vävteknik man använder när tyget tillverkas, oxfordtyget, och karakteriseras av en grövre yta med ett lite blekt utseende, något som gör att modellen passar väldigt bra vid avslappnade tillfällen. Vi vill nästan påstå att den här skjortan, vanligast förekommande i button down-utförande, är den mest mångsidiga skjorta en man idag kan äga. Bär du skjortan på kontoret är du fortfarande väldigt välklädd, men den passar även lika bra till AWn efter jobbet.

Ivy League

Skjortmodellen är numera nästan synonym med det mode som växte fram på de framstående Ivy League-universiteten i USA på 50- och 60-talet. Välklädda unga män i tweedkostym eller ledigare ulltröja kombinerade nästan alla sina outfits med den klassiska oxfordskjortan och med tiden har den därför fått en ledig och väldigt ungdomlig prägel. Amerikanerna har gjort den till sin favoritskjorta och de bär den till och med i formella business-sammanhang med slips, även om den anses vara lite väl informell för det ändamålet här i Europa.
Sammantaget är oxfordskjortan en perfekt skjorta för de där lediga stunderna med vännerna, eller de mer avslappnade arbetsplatserna. En riktig stapelvara som varje man bör äga, helt enkelt!

Reply

mts_wordx