Damskjortor

 

Nuförtiden finns det förstås även damskjortor ute i handeln i takt med att modet i viss mån blir mer könsneutralt. Detta gäller framförallt på arbetsplatser där formell klädsel gäller och då är det nödvändigt att kvinnor även har möjlighet att klä sig i skjorta. De största skillnaderna är förstås passformerna som för damskjortor ofta innebär att de är betydligt mer insvängda i midjan, för en mer feminin look. Detta behöver dock inte vara fallet utan många kvinnor föredrar den lite mer raka silhuett som ofta herrskjortor är sydda i.

Closeup of attractive brunette standing in front of a big mirror at retail store and trying on a white blouse and black skirt. She seems happy with what she sees. Side view, selective focus.

Färg och mönster skiljer sig

Om vi talar om de mest uppenbara skillnaderna mellan herr- och damskjortor med undantag för den uppenbara skillnaden i passform så erbjuds ofta damskjortorna i andra mer feminina färger och mönster. Det kan handla om geometriska mönster, blommiga mönster eller helt enkelt om lite ljusare och gladare färgställningar i rosa och lila. Damskjortan är helt enkelt en stapelvara även för kvinnor och det finns förstås möjlighet att hitta sådana både anpassade för arbete på kontor eller på fritiden.

Reply

mts_wordx